KASVISSARJAT
Salaattisuunnitelmaa laadittaessa on helpompaa ajatella raaka-aineita valmiina ryhminä kuin luoda samalla ryhmiä yksittäisistä kasviksista. Kasvisryhmiä voi soveltaa ruokalistan ateriakokonaisuuksiin. Kasvisten ryhmittelyssä annetaan käytännön tietoa myös vihannesleikkurin terien valinnasta. Terävalinnoilla suunnittelija pystyy vaikuttamaan salaattien ulkonäköön, ja myös salaattien valmistaja keitiössä tarvitsee teräsuosituksen.
Erilaisia salaatteja:
1 Jäävuorisalaatti
2 Kiinankaali
3 Keräkaali
4 Kukkakaali
5 Lehtisalaatti
6 Punakaali
Kasvissarjat
Perussarja on vihrea kasvissalaatin pohjaraakaaineeksi sopiva kasvisrthmä.
Yhdistelmäsarja koostuu kahdesta vihreästa lehtikasviksesta.
Viherpohjissa on kahta tai kolmea vihreää kasvista, jotka on sekoitettu yhteen.
Tehostevärjätyt viherpohjat vihrpohjaa voidaan uudistaa panemalla siihen hyvin pieniä määriä voimakasta vastaväriä.
sochetaniye salata
Sekoita salaatti
Kaaliraaste + Jäävuorisalaatti, kiinankaali, punakaaliviipale
Kiinankaali + Kukkakaaliraaste, Savoijinkaaliraaste
Jäävuorisalaatti + Kiinankaali, Punakaaliviipale, Lehtisalaatti, Savoijinkaaliviipale
Kukkakaaliraaste + Savoijinkaaliraaste
Punakaaliviipale + Kaaliraaste
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti