keskiviikko 26. elokuuta 2015

KASVISSARJAT

Salaattisuunnitelmaa  laadittaessa on helpompaa ajatella raaka-aineita valmiina ryhminä kuin luoda samalla ryhmiä yksittäisistä kasviksista. Kasvisryhmiä voi soveltaa ruokalistan ateriakokonaisuuksiin. Kasvisten ryhmittelyssä annetaan käytännön tietoa myös vihannesleikkurin terien valinnasta. Terävalinnoilla suunnittelija pystyy vaikuttamaan salaattien ulkonäköön, ja myös salaattien valmistaja keitiössä tarvitsee teräsuosituksen.



Erilaisia salaatteja:

1 Jäävuorisalaatti
2 Kiinankaali
3 Keräkaali
4 Kukkakaali
5 Lehtisalaatti
6 Punakaali
Kasvissarjat 

Perussarja on vihrea kasvissalaatin pohjaraakaaineeksi sopiva kasvisrthmä.
Yhdistelmäsarja koostuu kahdesta vihreästa lehtikasviksesta.
Viherpohjissa on kahta tai kolmea vihreää kasvista, jotka on sekoitettu yhteen.
Tehostevärjätyt viherpohjat vihrpohjaa voidaan uudistaa panemalla siihen hyvin pieniä määriä voimakasta vastaväriä.
sochetaniye salata
Sekoita salaatti 
 
Kaaliraaste + Jäävuorisalaatti, kiinankaali, punakaaliviipale
Kiinankaali + Kukkakaaliraaste, Savoijinkaaliraaste
Jäävuorisalaatti + Kiinankaali, Punakaaliviipale, Lehtisalaatti, Savoijinkaaliviipale
Kukkakaaliraaste + Savoijinkaaliraaste
Punakaaliviipale + Kaaliraaste
Tänään minä opin, miten sekoita salaatti tyypin. Myös minä
olin leikkaus salaattia konella.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti