torstai 20. elokuuta 2015

BÉCHAMEL kastike



Bechamelkastike resepti:

 Käyttöpaino:
0,040 kg - rasvaa
0,040 kg - vehnäjauhoja
0,500 l    - maitoa
0,005 kg - suolaa
0,0003 kg - valkosippuria
0,75 kg - juustoa

 Työohje: 
Sulata rasva ja sekoita vehnäjauhot rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna seosta, jotta jauhot kypsyvät. Älä ruskista. Siirä kattila pois liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää puolet maidosta seoksen joukkon voimakkaasti sekoittaen, jottei vehnäjaihon tärkkelys liisteröityy, paakut eivät enää häviä kypsennyksen aikana. Lisää loput maidosta ja kypsennä. Lisää maustet. Älä keitä enää, kun suola on lisätty. Tarkista kastikkeen sakeus ja maku.

Kun valmistetaan bechamelkastiketta, jauhoja ei ruskisteta ja nesteenä käytetään maitoa. Vaaleassa kastikkeessa nesteenä käytetään liha, kala tai kasvislientä.


         Ainekset
  • 2 rkl Arla Meijerivoita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl Arla kevytmaitoa
  • 12 tl suolaa
  • 12 tl pippuria   
    Ohjeet
    Sulata voi kattilassa. Vatkaa joukkoon jauhot. Kaada joukkoon maito vähän kerrallaan lisäten, kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen 3-5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Tarjoiluehdotus: Lisää kastikkeeseen hienonnettua persiljaa ja hienonnettu keitetty muna ja tarjoile keitetyn turskan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti