torstai 20. elokuuta 2015

VELOUTÉ kastike


Veloutekastike resepti.

Käyttöpaino:
1 l - liha, kala, kasvis tai kanalientä
0,060 kg - vehnäjauhoja
0,003 kg - suolaa

Työohje:
Kaada neste (0,800 l) kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Valmista saoste. Mittaa kylmää nestettä 0,200 l ja sekoita kierrevatkaimella jauhot 0,060 kg nesteen joukkoon. Saosteen tulee olla tasainen. Saosteen suhde: 2 osaa nestettä, 1 osa jauhoja. Lisää saoste höyryävän nesteen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Käytä siivilää apuna saosteen lisäämisessä, jottein kastikkeen tule vehnäjauhopaakkuja. Kupsennä 10-15 minuuttia ja sekota välillä, ettei kastike pala pohjaan. Tarkista sakeus ja maku.




Velouté eli vaalea peruskastike on oivallinen vaalean lihan, broilerin ja kalan kastike. Paras maku kastikkeseen tulee itsekeitetystä kasvisliemestä. Mausta halutessasi currylla, yrtteillä, sinapilla tai sitruunan mehulla.


Ainesosat
  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kasvislientä
  • mausteita
  • (2 rkl kermaa) 
Valmistusohje:
 Kiehauta kasvisliemi. Sulata voi pannulla. Sekoita jauhot voisulan joukkoon ja kypsennä vehnäjauhoja pari minuuttia sekoitellen. Lisää pannulle kuuma kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Mausta valmis kastike ja pyöristä makua tilkalla kermaa, jos haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti