keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Tänään me laittamme  Lesesämpylät  ja  Päärynäsalaatti.

Reseptia Lesesämpylät:
 
Raaka-aineet 
Vettä                                       2,600 kg
Hiivaa                                    0,200 kg 
Kauraleseitä                           0,167 kg
Suolaa                                    0,033 kg
Sokeria                                   0,150 kg
Hiivaleipävehnäjauhoja         4,0    kg 
Ruokaöljyä                             0,167 kg

                                          Taikinan valmistaminen:
1. Ota esille raaka-aineet ja välineet.
2. Laita yleiskoneen kulho ja taikinakoukku paikallen.
3. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja lämmitä se +37 C.
4. Laita vesi yleiskoneen kulhoon. Murenna hiiva veteen.
5. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
6. Lisää keuraleseet. Sekoita takaiseksi. 
7. Lisää suola, sokeri, puolet jauhoista ja ruokaöljy.
8. Lisää loput jauhot. Sekoita taikina takaiseksi. 
9. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia. leiviliinan alla.
Paistaminen: Aseta yhdistelmäuunin lämpötilaksi +200C ja valitse kiertoilmatoiminto. Kypsennä sämpylöitä noin 10-15 min.
 

 Reseptia Päärynäsalaatti:
Herkullisen hedelmäinen salaatti on raikas ja maistuva alkuruoka. Viikun lempeä makeus ja sinihomejuuston suolaisuus muodostavat modernin makujen vastaparin.

Valmistusaineet:
2 (200g)             punaisipuli
2 rkl                   sokeria
2 rkl                   vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl                   rysiöljyä
2 iso                   kypsä päärynä tai omena
2 ruukku            roomansalaattia
4                         tuoretta viikunaa tai muutama kuivattu viikuna
2 pak                  Valio AURA Gold juustoa

Sinappikastike:
 2 pak                 Kermaviiliä
 2 rkl                  sinappia
 4 tl                    sokeria
 2 tl                    persiljaa



Myös opiskelijat laittavat paiste paistetut kasvikset ja bataatti ranskalaiset, broleri.


Suklafonda:



Me katamme pöytä ja tarjoilimme ryhman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti